Ліна Тимошина

«Кримчани відмовляються голосувати на псевдовиборах у Криму», - рух «Жовта стрічка»

mainnews-id
«Явка» буде переважно із заселених до Криму росіян

Кримчани відмовляються голосувати на псевдовиборах у Криму, які проводяться окупаційною владою 6-8 вересня.

Про це повідомляє рух спротиву «Жовта стрічка» у Telegram.

«На даний момент, враховуючи настрої та коментарі людей з Криму, ми можемо бути впевнені: що б не малювали окупанти, явка буде низька і складатиметься переважно із заселених до Криму росіян», - йдеться у повідомленні.

Активісти руху закликали кримчан, які наразі вагаються, доєднатися до їхньої акції ігнорування «виборів». А також звернулися до медіа із закликом розповідати, що спротив у Криму триває.

«Величезна кількість людей не збирається голосувати на цих виборах, бо не визнають право рф проводити їх на окупованій території. Нашим людям важливо знати, що про них пам'ятають», - додали активісти.

Також вони опублікували фото зошита, на якому зображені агітаційні матеріали «кандидатів». Він замальований символом проукраїнського спротиву.

«Сьогодні в Криму розпочався фарс, який окупанти називають «выборами депутатов госсовета республики Крым третьего созыва». Ставлення мешканців Криму до нього промовисто відображене на світлинах від нашої активістки», - йдеться у дописі.

зошит Жовта стрічка.jpg

Нагадаємо, 6-8 вересня в окупованому Криму відбуваються псевдовибори до окупаційного парламенту та «місцевих рад».

5 вересня голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що російські силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам так звані «попередження про неприпустимість порушення закону» напередодні «виборів».

Вручення окупантами кримськотатарським активістам так званих «попереджень про неприпустимість порушення закону» є акцією залякування. На цьому наголосила у коментарі QIRIM.News юристка Кримськотатарського Ресурсного Центру (КРЦ) Людмила Коротких.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин