Ліна Тимошина

РФ масово порушує права національних спільнот і корінних народів, - Лубінець

mainnews-id
Це вбивства людей, незаконні затримання, увʼязнення, примусова паспортизація та мобілізація.

РФ масово порушує права національних спільнот і корінних народів та руйнує культурні памʼятники.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, презентуючи Спеціальну доповідь про дотримання прав національних меншин (спільнот) та корінних народів в умовах збройної агресії рф проти України, йдеться у Telegram Омбудсмана.

«РФ масово порушує права національних спільнот і корінних народів. Це вбивства людей, незаконні затримання, увʼязнення, примусова паспортизація та мобілізація. Агресор руйнує культурні памʼятники. Зокрема, нещодавно окупанти знищили Херсонес Таврійський у Криму. Це масові порушення прав! Окремо зазначив про стан із дотриманням прав кримських татар і ромської національної спільноти», - наголосив Лубінець.

Доповідь охоплює період з 24 лютого 2022 року – 31 грудня 2023 року. Вона підготовлена за підсумками моніторингових візитів і спільного дослідження Офісу Омбудсмана та Ради Європи.

Лубінець підкреслив, що забезпечення прав національних спільнот – це одна з семи рекомендацій Європейської комісії Україні.

У спеціальній доповіді викладені 75 рекомендацій для органів державної влади, додав Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Лубінець доповідь 1.jpg

Фото: Telegram/Омбудсман Дмитро Лубінець

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин