Асіф Алієв

Матір Аппаза Куртамета звернулася до омбудсменів Туреччини та Азербайджану

mainnews-id
Жінка сподівається, що це допоможе врятувати її сина

Матір політв'язня Аппаза Куртамета, Айше Куртамет, звернулася до омбудсменів Туреччини Шерефа Малкоча та Азербайджану Сабіни Алієвої з проханням допомогти звільнити з російського полону її сина.

Про це Куртаметова повідомила ексклюзивно QIRIM.News.

Вона зазначила, що Шереф Малкоч має зв'язки з російською омбудсменкою Тетяною Москальковою та сподівається, що це може допомогти її сину.

Куртаметова нагадала, що Малкоч заявляв, що Анкара намагається вирішити проблему українських політв'язнів, оскільки є вагомий запит на це з боку України та кримських татар.

Раніше мати політв'язня Аппаза Куртамета звернулася до ООН з проханням допомогти звільнити її сина.

Нагадаємо, Аппаз Куртамет – кримський татарин, викладач кримськотатарської мови з селища Новоолексіївка Херсонської області.

За словами його матері, у липні 2022 року Аппаза насильно вивезли з Генічеська до СІЗО окупованого Криму. Впродовж майже трьох місяців місцеперебування Куртамета було невідомим.

Окупанти звинуватили хлопця у нібито «фінансуванні збройного формування».

20 квітня 2023 року окупаційний Київський районний суд Сімферополя засудив Аппаза Куртамета до 7 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в’язниці.

Наразі Аппаз Куртамет перебуває у російській в'язниці «Володимирський централ».

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО "Інститут масової інформації" в межах проєкту міжнародної організації Internews Network.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин