Асіф Алієв

Названо посадовців, які переслідують проукраїнських кримчан

mainnews-id
Серед них є людина, винна у смерті політв'язня Гафарова

Представники Центру прав людини ZMINA опублікували імена деяких злочинців, які переслідують проукраїнських громадян в окупованому Криму.

Про це повідомляє QIRIM.News. До переліку потрапили: начальник московського СІЗО № 2 Андрій Шубін, суддя так званого “Верховного суду Республіки Крим” Юлія Цораєва, начальник виправної колонії №4 у Саратовській області Зайнулла Рушанов, начальник медико-санітарної частини № 91 у Сімферополі Павло Павленко, начальник кримського Управління ФСБ РФ Леонід Михайлюк, начальник СІЗО-1 у Сімферополі Павло Лазаренко, суддя “Київського районного суду м. Сімферополя” Оксана Карчевська/Білосорочка, суддя Третього апеляційного суду загальної юрисдикції у Сочі Олена Капоріна, старший слідчий відділу УФСБ росії у Криму Віталій Власов та інші.

Так, Віталій Власов склав протокол на позаштатного журналіста “Радіо Свобода” Владислава Єсипенка, де було вказано про нібито знайдені у машині журналіста компоненти до вибухівки.

Оксана Карчевська/Білосорочка виносила неправосудні рішення у справі журналістки, активістки Ірини Данилович.

Павло Лазаренко відповідальний за неналежні умови тримання та ненадання медичної допомоги, зокрема, кримськотатарському активісту Джемілю Гафарову, який через це помер у в'язниці.

Андрій Шубін відповідальний за смерть політичного в'язня Костянтина Ширінга, який також помер через ненадання медичної допомоги.

Нагадаємо сьогодні, 21 жовтня, відбулася пресконференція «Чорний список посадовців: хто у Криму переслідує проукраїнських мешканців». До списку входять як колаборанти, громадяни України (судді, що зрадили присязі після окупації півострова), так і громадяни рф.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин