Асіф Алієв

«Судді» з Криму загрожує 12 років тюрми

mainnews-id
Вона депортувала українця з півострова

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо окупаційної судді, за рішенням якої громадянина України видворено з території півострова.

Про це повідомляє пресслужба відомства. Їй інкриміновано порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Встановлено, що у 2014 році обвинувачена почала здійснювати «правосуддя» від імені держави-агресора в окупаційному Білогірському районному суді Республіки Крим.

На своїй посаді вона безпосередньо реалізовувала політику рф, спрямовану на зміну демографічного складу населення Криму.

Достовірно знаючи, що мешканці окупованого півострова перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права, у 2021 році обвинувачена ухвалила незаконне рішення щодо видворення громадянина України з Криму, мотивуючи це нібито «порушенням іноземним громадянином режиму та термінів перебування на території рф».

Зазначені дії суперечать вимогам статті 49 Конвенції про захист цивільного населення 1949 року, що забороняє, незалежно від мотивів, здійснювати примусове індивідуальне чи масове переселення або депортацію осіб з окупованої території.

Окрім того, обвинувальний акт за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) стосовно вказаної окупаційної судді знаходиться на розгляді суду.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин