Асіф Алієв

«Події в Дагестані — реакція на тиранію», - активіст Алі Чаринський

mainnews-id
Там немає можливості висловити свій протест мирним шляхом

Причиною подій у Дагестані, під час яких невідомі напали на поліцейських, синагогу та церкву, є тиранія влади.

Про це в коментарі QIRIM.News заявив активіст і блогер з Дагестану, який проживає в Україні, Алі Чаринський.

Він зазначив, що у Дагестані немає можливості висловити свій протест мирним шляхом.

«Ми спостерігали мітинги проти насильницької мобілізації. Для протестувальників вони завершилися арештами та тюремними термінами. Був випадок, коли дагестанець подав заяву на проведення мітингу на підтримку мусульман сектору Газа, у відповідь у нього вдома пройшов обшук. Тобто, йому можна було просто відмовити, але силовики прийшли до нього з обшуком.

У Дагестані є активісти, які виступають проти будівництва полігону для сміття. Вони також зазнають образ і тиску. Тобто, будь-який прояв свого «я» загрожує репресіями. Таким чином, виявляти протест у ненасильницький спосіб офіційно заборонено в Дагестані, за це або посадять у в'язницю, або прийдуть з обшуками», — розповів він.

Чаринський нагадав, що серед нападників (двох братів) були діти чиновника (глави одного з районів республіки), які «бачать цю несправедливість зсередини».

Активіст також розповів, що у республіках Північного Кавказу традиційно низький рівень життя порівняно з іншими регіонами росії. Зокрема, у Дагестані та Інгушетії найнижча оплата праці в рф та найвищий рівень безробіття.

Дагестанський блогер припускає, що відповідальність за атаку на силовиків, ймовірно, візьме на себе ІДІЛ, проте Чаринський упевнений, що нова хвиля партизанських рухів нікому не підкоряється.

«Немає тих, хто знає тих партизанів, які з'явилися через новий виток репресій. Однак точно знаю, що в майбутньому такі події повторюватимуться», — підсумував він.

Нагадаємо, у російському Дагестані 23 червня невідомі з автоматичної зброї обстріляли синагогу та церкву, а також напали на поліцейських. Внаслідок стрілянини, кількість загиблих зросла до 20, серед них 15 силовиків. Також було вбито одного священика, одного охоронця церкви та трьох невідомих.

Пропагандисти, з посиланням на російських правоохоронців, заявили, що голову Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова затримали. Адже його сини брали участь у нападі на Махачкалу та Дербент.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин