Асіф Алієв

Біля будівлі КМДА підняли кримськотатарський прапор (ФОТО)

mainnews-id
Чубаров заявив, що в день кримськотатарського прапора Крим — у думках українців

Сьогодні, 26 червня, біля будівлі Київської міської державної адміністрації відбулося урочисте підняття кримськотатарського прапора.

Як передає QIRIM.News, у церемонії взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, член Меджлісу, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, представники мерії.

КМДА 1.jpg

Як заявив Барієв, сьогодні по всій країні відбуваються урочисті церемонії підняття кримськотатарського національного прапора.

Барієв КМДА.jpg

За його словами, свою повагу до кримського народу та його прапора виявляють дипломати, політики, громадські діячі України.

"Сьогодні ми разом зібралися для того, щоб гордо підняти прапор кримськотатарського народу, підтримати наших співвітчизників в окупованому Криму, які зберігають власну гідність та демонструють нашу єдність", - наголосив Барієв.

Представниця КМДА Ганна Старостенко передала вітання від імені мера Віталія Кличка.

У привітальній промові йшлося про заборону кримськотатарського прапора з боку радянської влади, про окупацію півострова та про злочини рф проти кримських татар.

"Це свято символізує єдність українців та кримських татар. Воно є символом боротьби за права корінного народу, спротиву російській окупації", - йшлося у вітальному листі Кличка.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на початку свого виступу подякував воїнам Сил Оборони України та висловив глибоку шану героям, полеглим у війні з російським ворогом.

КМДА Чубаров.jpg

"Коли ми говоримо про національний прапор кримських татар, ми думаємо про цих людей, які несуть цей прапор, а саме про воїнів з Криму, які захищають Україну і поруч з українським стягом ставлять кримськотатарський національний прапор.

Я хочу, щоб ми висловили слова підтримки понад 200 політв'язням з Криму, які розкидані по тюрмах росії", — нагадав він.

Чубаров заявив, що в день кримськотатарського прапора думки українців спрямовані до Криму.

"Зранку в окупованому Криму ті люди, які шанують кримськотатарський прапор, відзначають цей день", - зазначив він.

Голова Меджлісу високо оцінив вчорашнє рішення ЄСПЛ по Криму та ордер на арешт міжнародного суду в Гаазі російським високопоставленим чиновникам: колишньому міністру оборони рф Шойгу та начальнику Генштабу рф Герасимову.

Чубаров також зазначив, що якими б не були дискусії щодо статусу Криму, жодних сумнівів немає, яким буде прапор цієї кримської автономії.

Чубаров прапор.jpg

"Крим буде звільнено, державний суверенітет України буде відновлено, а над всім Кримом майорітимуть поруч два прапори — державний прапор України та національний прапор кримських татар", — підкреслив він.

КМДА 3.jpg

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин