Ліна Тимошина

«Вороги намагалися зробити все, щоб стерти пам’ять про кримських татар», - Ташева

mainnews-id
Вона вірить, що скоро кримськотатарський прапор обов’язково вільно майорітиме в українському Криму

Кримськотатарський прапор - це символ боротьби за право жити на рідній землі, за права та свободи одного з корінних народів України.

Так у День кримськотатарського прапора написала про нього Представниця Президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на сторінці у Facebook.

«Рідні та близькі серцю кольори. Блакитне полотно, жовта тарак-тамга. І глибока-глибока історія. Про боротьбу. Життя. Здобуте і втрачене. Про віру і мрії. Сподівання. Про нас, кримських татар. Про нашу любов до землі, до рідного Кримського півострова», - написала Ташева

За її словами, цей прапор в окопах та на передовій поряд із захисниками Української держави, він майорить у цей день на будівлях та говорить нам про силу і відважність всього кримськотатарського народу, про спротив окупантам та протидію їхнім загарбницьким амбіціям.

«Всю історію і до сьогодні вороги намагалися зробити все, щоб знищити всі блакитно-жовті прапори в Криму, стерти пам’ять про кримських татар, про Україну, про СПРАВЖНЮ історію півострова. Не оповиту російськими міфами та пропагандою, не колонізовану, а реальну. І кримськотатарський прапор пережив багато на своєму шляху: від повної заборони в 1929 році, до того, що у 1944 його зберігання вважалось злочином», - наголосила Ташева.

Вона вірить, що зовсім скоро кримськотатарський прапор обов’язково вільно майорітиме пліч-о-пліч з державним прапором над вільними містами українського Криму!

Нагадаємо, 26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора. Про історію походження блакитного стяга із золотою тамґою, його затвердження, заборону протягом десятиліть, а також значення під час російської агресії та окупації Криму QIRIM.News поспілкувалисяLink з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим та історикинею Гульнарою Абдулаєвою.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин