Микола Шевчук

Загарбники затримують листи Леніє Умерової з ув'язнення

mainnews-id
Загарбники затримали Умерову у грудні 2022 року

Листи бранки кремля Леніє Умерової почали затримувати цензори.

Про це повідомив її брат Азіз Умеров.

«Останнім часом новин від Леніє стало менше, є інформація, що листи стали затримувати цензори. Ми нарешті отримали новий лист, він відкриває нам вікно у її життя в неволі», - написав її брат.

QIRIM.News публікує повний текст листа.

«Рідні, привіт!

У мене неділя сьогодні, навколо тиша, сідаю розповідати, як справи і які новини.

Я в камері, як і раніше, одна. Попередню сусідку забрали, нову поки не привели. СІЗО переважно чоловіче, тому, можливо, її й немає. Але одній мені комфортніше, і за цей час я вже звикла. У бібліотеці набрала підручників, вчу різні речі). Новини останнім часом майже не дивлюся, вони щодня все більше і більше "вилітають в стратосферу". Думаю, якщо буде якась дійсно важлива новина, я так чи інакше про неї дізнаюся.

Зате дивлюся футбол, уявляєте, тут показують (у моїй камері по телевізору). Правда, без вас це «ще те задоволення». Купа питань, а спитати немає в кого (вони дурнуваті, тому навіть не буду писати). Але у мене багато часу і можливість розібратися самій). А в перервах показують ігри БРІКС, сьогодні дивилася. Там я розумію ще менше, тому дивилася спонсорську рекламу. Дивно, ігри ніби міжнародні, а реклама тільки російська. Тут купу днів безперервно йшов дощ, жахливо мокро, навіть не хотілося ходити на прогулянку, мокнути. Але сьогодні вийшло сонце. Градусів 20-23, мені поки прохолодно. З віконної щілини надуло тополиного пуху. Схоже, літо.

Помріяла, як би хотілося з вами побачитися, прогулятися разом. Попити смачної кави, зайти в Milkbar за трайфлом, а в черзі познайомитися з чарівним кудлатим песиком. Поспілкуватися з вами, побалакати, але замість цього наїстися тополиного пуху («Бідні алергіки, і взагалі, кому прийшло в голову садити тополі у містах???»). Дуже за вами скучила. Але це всього лише труднощі. Ми їх подолаємо, а не вони нас! Переможемо! Переживемо! Разом! Виліпивши з труднощів кращу версію нас. Обіймаю, всім серцем!»

Нагадаємо, окупанти затримали Умерову у грудні 2022 року. Загарбники склали на неї низку адмінпротоколів. Спершу нібито вона не віддавала документи, потім нібито вона не віддавала телефон, а далі ще два протоколи за те, що вона "не виходила з машини та чинила опір".

5 травня лефортовський райсуд москви заарештував Леніє після того, як росіяни незаконно утримували її за ґратами впродовж 5 місяців у Північній Осетії за звинуваченням у шпигунстві. Відтоді термін арешту неодноразово продовжували.

Фото: Леніє Умерова

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин