Ліна Тимошина

Росіяни передали захоплені радіочастоти на окупованій частині Запорізької області мовнику з Криму

mainnews-id
У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення відреагували

Росіяни передали захоплені радіочастоти у Мелітополі та Бердянську мовнику з тимчасово окупованого Криму. Транслювати пропаганду мешканцям Запорізької області буде “Радио “Крым”, що фінансується окупаційним урядом півострова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій рф (Роскомнадзор) провела конкурс на наземне ефірне мовлення з використанням 105 радіочастот на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей та Автономної Республіки Крим.

«За заявами російських пропагандистів, “Радио Крым” виграло конкурс на мовлення на двох радіочастотах у Бердянську (частота 90,9 МГц, на якій до окупації працювала “Країна ФМ”) та Мелітополі (частота 105,6 МГц – на цій частоті мовлення не проводилось)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Бердянську “Радіо Крым” на цій частоті працювало з вересня 2022 року. У Мелітополі частота 105.6 була віддана Радіо “Море”, що, як і радіо “Крим” є частиною структури телерадіокомпанії «Крым» і фінансується окупаційним урядом півострова.

У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення відреагували на дії окупантів і повідомили, що встановлення та використання радіомовних станцій без ліцензії Національної ради заборонено. Крім того, це грубе порушення росією Регламенту радіозв’язку.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин