Ліна Тимошина

Росія утримує 4337 полонених, 763 з них – цивільні, - Мінреінтеграції

mainnews-id
Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги

Росія утримує у полоні 4337 осіб. З них 3574 – військові, 763 – цивільні особи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Під головуванням віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук відбулася міжвідомча нарада щодо роботи Комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи, внаслідок збройної агресії проти України.

«Комісія була створена на виконання Закону № 2010-ІХ, який набрав чинності 19 листопада 2022 року. До її складу входять 18 членів (5 з яких – представники громадських організацій). Комісія функціонує при Мінреінтеграції. На сьогодні проведено 8 засідань Комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних)», - йдеться у повідомленні.

За результатами роботи Комісії, Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги. У відомстві зазначили, що з початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів.

Для отримання зазначеної державної грошової допомоги потрібно звернутися до Мінреінтеграції. З алгоритмом дій та переліком необхідних документів можна ознайомитись за посиланням.

Фото: АрміяInform

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин