Ліна Тимошина

«Причини очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України», - Умєров пояснив заміну командувача Медичних сил ЗСУ

mainnews-id
Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення воїнів

Міністр оборони Рустем Умєров зробив подання Президенту України щодо заміни командувача Медичних сил Збройних сил України Тетяни Остащенко.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook, пояснивши причини.

«Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів», - написав Умєров.

З його словами, потрібна максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки. Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі.

«Розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів», - зазначив Умєров.

Також, за словами очільника Міноборони, потрібне забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин