Асіф Алієв

Екс-заступник начштабу ВМС розповів, коли треба вдарити по Керченському мосту

mainnews-id
Андрій Риженко вважає, що росіяни розуміють вразливість споруди

Ідеальний момент для знищення Керченського мосту настане тоді, коли ЗСУ позбавлять російських загарбників можливості посилювати свої підрозділи через Приазов’я, а саме через південь Запорізької і Донецької областей.

Про це розповів заступник начальника штабу ВМС в 2004-2020 роках, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНІАН.

"Керченський міст побудований як логістична споруда. Його можуть використовувати цивільні та військові. 25% військових вантажів доставляється в Крим через Керченський міст", - сказав Риженко.

Водночас він зазначив, що росіяни бачать вразливість мосту, бо Сили оборони України вже атакували його неодноразово з повітря і моря.

Проте наразі окупанти намагаються максимально захистити свій незаконний міст і будують різні споруди для захисту від морських надводних і підводних дронів.

"Ворог цього дуже і дуже боїться. Але знищення Керченського мосту або, скоріше за все, його пошкодження, буде актуальнішим, коли ми перервемо основну артерію постачання противника через Приазов’я. Бо через Приазов’я постачається 75% військових вантажів для окупаційних військ, які перебувають на сході України", - наголосив Риженко.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин