Асіф Алієв

КНУ імені Тараса Шевченка почав набір абітурієнтів за спеціальністю кримськотатарська мова

mainnews-id
Набір триватиме до 31 липня

Київський національний університет імені Тараса Шевченка 19 липня почав набір абітурієнтів на освітні програми “Кримськотатарська мова та література, англійська мова та переклад” бакалаврату та «Кримськотатарська філологія, англійська мова та переклад» освітнього рівня - «Магістр».

Як розповіла QIRIM.News, викладач кафедри тюркології, кандидат філологічних наук Сабріє Сластьон, набір триватиме до 31 липня за адресою бульвар Тараса Шевченка, 14.

Вона зазначила, що вступивши на програми з вивчення кримськотатарської та англійської мов, здобувачі освіти ґрунтовно вивчають кримськотатарську мову і літературу та англійську мову, освоюють навички письмового та усного перекладу.

«Починаючи з третього курсу, за правом вільного вибору, студенти вивчають турецьку або азербайджанську, або грузинську мову»,— розповіла Сластьон.

За її словами, випускники даної спеціальності працюють перекладачами, викладачами кримськотатарської мови, англійської мови, журналістами українських та кримськотатарських медіа, є членам громадських організацій з вивчення та популяризації кримськотатарської мови, культури та історії.

«Вивчення кримськотатарської мови в КНУ імені Тараса Шевченка спрямоване на підготовку кадрів для реалізації державної «Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки», — наголосила вона.

Зауважимо, що знання кримськотатарської - це можливість пізнати культуру корінного народу України, а також з легкістю розуміти турецьку, азербайджанську та інші тюркські мови. Фахова вища освіта за цим напрямом - конкурентна перевага на ринку праці.

З актуальними правилами вступу до КНУ імені Тараса Шевченка можна ознайомитись на офіційних сторінках університету або за посиланням: https://vstup.knu.ua/rules.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Оголошено підсумки засідання у форматі «Рамштайн»: яке озброєння нададуть союзники Україні

news-pic

В мечеті вперше після обстрілу провели пʼятничну молитву

news-pic

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

news-pic

У Києві відбувся завершальний концерт Всеукраїнського благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

news-pic

У «Дію» додали нові військові облігації з назвами міст на українському узбережжі

news-pic

«Чергова акція залякування», - юристка Коротких про вручення кримськотатарським активістам «попереджень»

news-pic

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

news-pic

Силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам «попередження» перед незаконними виборами, – Чубаров