Микола Шевчук

Окупанти етапували бранця Зекіра Муратова до нижнього новгорода

mainnews-id
Колишнього вчителя музики затримали в Алушті 7 липня 2020 року

Засудженого до 11 років позбавлення волі кримського татарина Зекіра Муратова російські загарбники етапували з в'язниці балашова саратовської області до виправної колонії № 5 нижнього новгорода.

Про це «Кримській солідарності» повідомила його донька Ленара Муталупова, з якою він зв'язався через тюремний зв'язок «зонателеком».

«Зараз два тижні він перебуває на карантині. Поїздку переніс відносно нормально. Після прибуття лікар оглянув і начебто дав деякі ліки. Точно не знаю, які. Він приймає їх постійно від тиску, від болю в серці», — розповіла вона.

Нагадаємо, у вересні 2022 року Апеляційний військовий суд у власисі московської області відмовився змінити вирок Муратову у справі про участь в ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір. Касаційний суд також залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Колишнього вчителя музики затримали в Алушті 7 липня 2020 року. Він має низку захворювань — високий тиск, серцеву недостатність, ваду серця. Внаслідок цього, у кримського татарина німіє та худне ліва нога, він часто падає, поступово атрофуються м'язи.

Влітку 2021 року Зекір Муратов захворів на ковід у СІЗО. Його у тяжкому стані доставили до тюремної лікарні МОТБ-19 у ростові-на-дону з двосторонньою пневмонією — легені були уражені на 50%. Згодом у березні він пережив гіпертонічний криз.

Південний окружний військовий суд під час розгляду кримінальної справи регулярно продовжував запобіжний захід на прохання прокурора і залишав Муратова, який перебував у важкому стані, під вартою.

У травні 2023 року адвокат Ігор Еліфанов відвідав чоловіка у в'язниці балашова саратовської області. Захисник розповів, що після перенесеного ковіду Муратов сильно схуд і стан його здоров'я не покращується.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин