Асіф Алієв

Політв'язень Салієв переведений у суворіші умови утримання в російській тюрмі

mainnews-id
Про це повідомила дружина громадянського журналіста

Кримськотатарський політв'язень Сейран Салієв переведений у суворіші умови утримання в колонії в Тульській області рф.

Як повідомила Муміне Салієва, дружина громадянського журналіста та активіста Сейрана Салієва, зв'язку з чоловіком не було понад місяць.

За цей час дружина написала кілька звернень і листів, адресованих керівництву колонії.

В офіційній відповіді адміністрації, яку вона отримала напередодні, повідомляється, що з 21 червня 2024 року Сейран Салієв переведений у суворі умови відбування покарання.

«Допустив злісне порушення, у зв'язку з чим, 21.06.2024 рішенням комісії установи був визнаний злісним порушником і переведений у суворі умови відбування покарання», - процитувала лист Салієва.

Дружина політв'язня розцінює ці дії як тиск і має намір звертатися до судових, державних органів, а також до інституцій з прав людини та громадських комісій.

Сейран Салієв – філолог турецької та кримськотатарської мови, до арешту – екскурсовод, громадянський журналіст «Кримської солідарності».

11 жовтня 2017 року в Бахчисараї співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Тимура Ібрагімова, Марлена (Сулеймана) Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва та Ернеса Аметова. 21 травня 2018 року були затримані у своїх домівках та заарештовані в межах цієї ж кримінальної справи Едем Смаїлов та Сервер Мустафаєв.

За версією слідства, вина затриманих кримських татар полягала у причетності до діяльності партії "Хізб ут-Тахрір" у Криму.

16 вересня 2020 року у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону оголосили вирок у другій бахчисарайській справі «Хізб ут-Тахрір».

Кримських татар засудили до термінів ув'язнення від 13 до 19 років. Засуджений кримський татарин Сейран Салієв отримав 16 років колонії.

14 березня 2021 року Апеляційний військовий суд у Власисі практично в повному обсязі відмовив захисту у задоволенні скарг. Загалом у справі пройшло понад 45 судових засідань.

Терміни ув'язнення в колонії суворого режиму Марлену Асанову, Мемету Белялову, Серверу Зекір'яєву, Тимуру Ібрагімову, Серверу Мустафаєву та Едему Смаїлову залишили без змін. Сейрану Салієву суд зняв одне зі звинувачень, зменшивши його вирок на один рік – до 15 років колонії.

18 липня 2019 року Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій міститься заклик до росії звільнити всіх українських політв'язнів, включно з фігурантами даної кримінальної справи.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Оголошено підсумки засідання у форматі «Рамштайн»: яке озброєння нададуть союзники Україні

news-pic

В мечеті вперше після обстрілу провели пʼятничну молитву

news-pic

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

news-pic

У Києві відбувся завершальний концерт Всеукраїнського благодійного туру «Симфонія Криму. Повернення»

news-pic

У «Дію» додали нові військові облігації з назвами міст на українському узбережжі

news-pic

«Чергова акція залякування», - юристка Коротких про вручення кримськотатарським активістам «попереджень»

news-pic

Окупаційний суд Криму не задовольнив скаргу щодо неодноразового видворення в ШІЗО політв'язня Кантимирова

news-pic

Силовики в окупованому Криму вручають кримськотатарським активістам «попередження» перед незаконними виборами, – Чубаров