Микола Шевчук

Поразка Кремля в Південній Америці: новим президентом Аргентини став антипутініст

mainnews-id
Хав'єр Мілей активно критикував росію та Китай

В Аргентині на президентських виборах переміг кандидат від опозиційної лібертаріанської коаліції "Свобода настає" Хав'єр Мілей, який набрав понад 56 відсотків голосів виборців.

Про це повідомляє Bloomberg.

Серед цікаво стосовно цього кандидата варто зазначити його антикомунізм та критику російського диктатора путіна, влади Китаю та Бразилії. Зокрема він заявляв, що у разі обрання президентом не матиме справу з "комуністами".

Мілей виступає за тісні відносини із США. Також висловлював підтримку України у боротьбі з російськими агресорами.

Сам Мілей симпатизує колишньому президенту США Дональду Трампу, за що в Аргентині отримав прізвисько "міні-трамп". Символом своєї передвиборчої програми він обрав бензопилу. Він виступає проти абортів та статевого виховання у школах, за вільне носіння зброї та легалізацію продажу людських органів, тотальне зменшення податків та скорочення чиновників. Також він заявляв, що відмовиться від національної валюти і запровадить долар США. Активно підтримує криптовалюту.

Нагадаємо, раніше російський диктатор і його пропаганда активно заявляли, що Аргентина невдовзі приєднається до їхнього з Китаєм антизахідного блоку.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин