Асіф Алієв

Проти путіна можуть відкрити нову справу про воєнний злочин,— The Independent

mainnews-id
росія активно готувалася до викрадення запасів зерна, що мало позбавити українське населення продовольства.

Російський президент путін може зіткнутися з новою справою про воєнний злочин, оскільки експерти та міжнародні юристи зібрали докази, які свідчать про те, що ще до військового вторгнення Росія розпочала підготовку голодомору в Україні.

Про це повідомляє The Independent, — пише Економічна Правда.

"Закупівлі російським оборонним підрядником свідчать про те, що Москва планувала вкрасти величезну кількість українського зерна за кілька місяців до того, як війська перетнули кордон", - пише видання.

Згідно з новими доказами, зібраними експертами з прав людини, Росія активно готувалася до викрадення запасів зерна, що мало позбавити українське населення продовольства. Підготовка до цього розпочалася і тривала протягом кількох місяців до того, як путін віддав наказ про вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Коли 24 лютого 2022 року російські танки все-таки перетнули кордон, вони навмисно спочатку націлилися на райони, багаті на зерно, та інфраструктуру виробництва продовольства", - йдеться у новому звіті міжнародної юридичної фірми з прав людини Global Rights Compliance.

GRC з'ясувала, що ще в грудні 2021 року російський оборонний підрядник почав закуповувати вантажівки для перевезення зерна, а також три нові 170-метрові суховантажні судна, що свідчить про попереднє планування пограбування українських продовольчих ресурсів "у безпрецедентних масштабах".

І вже менше, ніж за тиждень після вторгнення, Росія почала захоплювати українські ферми, де викрадала 12 000 тонн зерна на день.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин