Наджіє Аметова

У Кримському домі презентували новий проєкт, присвячений культурній спадщині кримських татар

mainnews-id
Гостям заходу був представлений цілий арсенал культурологічних продуктів, зокрема, кілька кліпів з кримськотатарськими національними танцями і піснею

Сьогодні у Кримському домі відбулась презентація нового проекту громадського об’єднання (ГО) «Кримська родина» «Qırım ailesi», присвячена культурній спадщині кримськотатарського народу.

Про це повідомляє кореспондент Qirim.news.

Гостям заходу був представлений цілий арсенал культурологічних продуктів, зокрема, кілька кліпів з кримськотатарськими національними танцями і піснею.

"Наша організація вже працює девʼять років і за цей час ми постійно намагалися зробити корисні речі для нашого народу, а також відкрити для українців та всіх народів світу нашу прекрасну культуру. За останні півроку наша команда багато працювала, аби здійснити ще одну мрію, точніше, комплекс мрій та задумів. Ми дуже щасливі, що змогли це зробити та з радістю представили нашу роботу", - зазначила у відеозверненні з Туреччини керівниця «Кримської родини» Аніфе Куртсеітова.

Окремо вона акцентувала увагу на тому, що через окупацію Криму росіянами, активісти вимушені були частину контенту знімати в Туреччині.

"На жаль, через відстань від Криму, ми були вимушені знімати відео-контент у Туреччині та Україні. Все, що ми робимо, всі наші проєкти - це мрії нашої команди. Не дивлячись на обставини, ми продовжуємо роботу. Дякую всім, хто підтримує нас ці 9 років" — зазначила Аніфе Куртсеітова.

До проєкту також увійшли — аудіокнига «Легенди Криму», альбом кримськотатарської художниці Зареми Трасінової, віртуальний атлас кримськотатарських музичних інструментів, нові відеокомпозиції, цикл нових відеолекцій з мистецтва і культури кримських татар, пазли про культуру і мистецтво кримських татар.

IMG_9739.JPG

photo_5388903300767799317_y.jpg

«Такі проєкти дуже важливі. Особливо зараз. Всередині себе ми маємо величезне бажання створювати, а не руйнувати. В тому числі, через такі проєкти», - сказав режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який також був присутній на заході.

photo_5388903300767799315_y.jpg

На заході був присутній голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який підкреслив важливість та цінність таких проєктів.

photo_5388903300767799314_y.jpg

«Кримська родина існує вже 9 років. І вони ні на день не зупинялись. Цей внесок у наше майбутнє неоціненний», — зазначив він.

Для гостей виступила вихованка «Кримської родини» Мерьєм Мамбетова з кримськотатарським народним танцем «Тим-тим».

photo_5388903300767799313_y.jpg

Захід завершився кримськотатарською піснею «Güzel Qırım» у виконанні молодої кримськотатарської співачки, вихованки «Кримської родини» Емілії Бодурової.

IMG_9740.JPG

photo_5388903300767799316_y.jpg

IMG_9738.JPG

Партнерами заходу стали Кримський дім та Український культурний фонд. Культурологічні продукти реалізували завдяки проекту «"BILGI" : пам'ять про культуру!» - BILGI - в перекладі означає "знання".

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин