Ліна Тимошина

62-річного політв'язня Енвера Омерова етапували до колонії в Марій Ел

mainnews-id
Кримському татарину потрібна операція

62-річного кримського політв'язня Енвера Омерова, засудженого до 18 років ув'язнення, у середині серпня етапували до виправної колонії №6 у Йошкар-Олі Республіки Марій Ел. Чоловіку необхідна хірургічна операція.

Про це розповіли дружина та донька Омерова, які приїхали до нього на тривале побачення наприкінці літа, повідомляє Кримська солідарність.

За словами доньки Енвера Омерова Фатми Ісмаїлової, батько довго не наважувався зробити операцію у Володимирському централі, звідки його перевели до колонії.

«Є певна хвороба, яка давно потребує оперативного втручання. На волі цю операцію він не встиг зробити. Наразі дізнався, що тут є лікарня від колонії, в якій роблять операції, оглядають», - розповіла Фатма Ісмаїлова, не конкретизуючи діагноз батька.

Нагадаємо, жителів Білогірського району Криму Енвера Омерова та його сина Різу, а також Айдера Джаппарова затримали 10 червня 2019 року. Окупанти звинуватили кримських татар у причетності до організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в росії, але вільно діє на території України та інших держав. 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд у ростові-на-дону засудив Енвера Омерова до 18 років ув'язнення.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин