Ліна Тимошина

У домівках релігійних діячів в окупованому Криму проходять обшуки

mainnews-id
Незалежна релігійна громада зазнає утисків не вперше

У будинках кримських татар, членів мусульманської релігійної громади «Алушта», проходять обшуки.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Перші відомості про них надійшли на гарячу лінію о 6.45 ранку. У селі Верхня Кутузівка відбувається обшук у релігійного діяча, учасника громади Вілена Усеїнова.

«Сьогодні у моєї сестри проходить обшук. Її чоловік - Усеїнов Вілен Усеїнович, 1981 року народження. У родині 4 дітей. Також у будинку проживає мама Вілена, пенсіонерка з високим артеріальним тиском. Але нікого з родичів зараз до них у будинок не пропускають, сказали, що не зобов'язані ні перед ким звітувати та вигнали з подвір'я», - розповіла Фатіма Гафарова, родичка Вілена Усеїнова.

Вілен Усеїнов.jpg

Ще один обшук проходить у імама релігійної громади «Алушта» та імама в міській мечеті «Юк'ари Джамі» (Верхня мечеть) Юсуфа Аширова. Родина релігійного діяча мешкає у селі Верхня Кутузівка.

Третій обшук проходить у будинку учасника громади Зінура Аппазова.

Зінур Апазов.jpg

«Незалежна релігійна громада зазнає утисків не вперше. Голову громади «Алушта» — Ленура Халілова та члена ревізійної комісії Руслана Месутова заарештували раніше, 10 червня 2019 року, після того, як в Алушті, в селі Ізобільне та в селищі Малий Маяк у будинках чотирьох кримських татар мусульман пройшли обшуки з подальшим затриманням», - розповіли у «Кримській солідарності».

У червні 2020 року імама Юсуфа Аширова оштрафували за «незаконну місіонерську діяльність» на 5000 рублів.

Фото: "Кримська солідарність"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин