Микола Шевчук

Окупанти відправляють бранця Цигіпу до карцера: деталі

mainnews-id
Чоловіка викрали загарбники у 2022 році

Викраденого росіянами і незаконного засудженого журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу окупанти з виправної колонії №3 міста скопіна рязанської області змушують працювати, а за відмову від роботи переводить з загальної камери до карцеру.

Про це розповіла його дружина Олена Цигіпа, цитує ZMINA.

Поки Сергій перебував у карцері дружина, не змогла йому відправити посилку, тому що за правилами колонії це можна зробити один раз на пів року. У загальній камері він був лише оди-два дні.

Наразі жінка втратила зв’язок з чоловіком, тому вона не знає, чи доходять до нього її листи.

“Саме тому ми поїхали в міжнародний адвокаційний тур, щоб розповідати світовій спільноті про беззаконні дії росіян на всіх рівнях влади”, – сказала жінка.

До припинення листування Олені було відомо, що чоловіка за непокору адміністрації колонії постійно відправляли до ДІЗО (дисциплінарний ізолятор). Чоловіка карали через знайдені у його тумбочці цукерки або незастібнутий верхній ґудзик на тюремній робі. Працівники пенітенціарної установи зараховують це як порушення режиму у в’язниці.

Нагадаємо, Сергія Цигіпу, журналіста і письменника з Нової Каховки, викрали загарбники у 2022 році за активну проукраїнську позицію та журналістську діяльність. Завдяки його зусиллям у місті був проведений масовий захід громадянської непокори. Цигіпа також активно вів волонтерську діяльність, допомагав людям їжею та ліками.

Після його затримання зв’язок з ним перервався, і його рідні деякий час не знали, де він і що з ним. Пізніше з пропагандистського ролика на російському телебаченні вони дізналися, що Цигіпа живий і перебуває в полоні. Потім родина дізналася, що чоловіка утримують у Сімферопольському СІЗО №2.

6 жовтня 2023 року так званий “верховний суд” окупованого рф Криму засудив Цигіпу до 13 років ув’язнення в колонії суворого режиму, звинувативши його в “шпигунстві” за статтею 276 КК рф. Згодом чоловіка етапували до виправної колонії суворого режиму №3 міста скопін рязанської області.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин