Асіф Алієв

Кримчанин з пропутінського мотоклубу отримав підозру СБУ та прокуратури АРК

mainnews-id
Ексочільник окупаційної міськради міста Саки виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини України

За матеріалами СБУ, судитимуть окупаційного чиновника, який закликав кримчан підтримувати збройну агресію рф проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними Служби безпеки, ексочільник окупаційної міськради міста Саки виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію частини України.

"Ворожий поплічник є членом пропутінського мотоклубу та брав активну участь у пропагандистських заходах, які влаштовувала ця псевдоорганізація.

Під час таких «акцій» фігурант виступав на підтримку окупаційних угруповань рф та закликав до насильницького захоплення влади в Україні", — йдеться у повідомленні. Відомо, що фігурант почав публічно підтримувати агресора ще під час анексії Криму. З 2014 року він брав участь у мотопробігах «на честь» окупації півострова.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальний акт на фігуранта:

• ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

• ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури Автономної Республіки Крим.

За даними джерел QIRIM.News йдеться про Володимира Добрянського.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин